بررسی مشکلات عشایر منطقه پیرمورد در بهمئی و ارئه خدمات بهداشتی ، درمانی و کمک های لازم با حضور مسئولان این شهرستان
امام جمعه و جمعی از مدیران و مسئولان بهمئی با حضور در منطقه عشایری پیرمورد این شهرستان از نزدیک و به صورت میدانی مشکلات این منطقه را بررسی کرد.
درخواست امام جمعه بهمئی برای توجه جدی به این منطقه و رفع مشکلات موجود اهالی این دیار
به گزارش پایگاه خبری جوان جنوب؛ امام جمعه بهمئی در جمع مردم مناطق عشایری این شهرستان با اشاره به اینکه ، عشایر یکی از ظرفیتهای خوب شهرستان بهمئی در زمینه تولید محصولات مختلف محسوب می شوند گفت : در این شهرستان یک هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری در شرایط عادی زندگی میکنند که در زمان قشلاق این تعداد به یک هزار و ۵۰۰ خانوار افزایش پیدا میکند که نیازمند خدمت رسانی بهتر هستند.
حجت الاسلام اسماعیل صلواتی با تقدیر از تلاشهای انجام شده برای خدمات رسانی به روستائیان و عشایر، خواستار همکاری بیشتر با مردم این مناطق شد و افزود: نبود راه دسترسی مناسب ، نبود آب آشامیدنی و نداشتن برق از مهمترین مشکلات و گلایه های اهالی این دیار بود که با حضور مسئولان شهرستان بهمئی تصمیمات لازم اتخاذ شد و در آینده به منظور رفع برخی از مشکلات و بهبود کیفیت زندگی این قشر اقدامات لازم صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه ، با توجه به افزایش خانوارها و تشکیل خانوادههای جدید ، جمعیت عشایری شهرستان فراتر از آمارهای ثبت شده است که نیازمند بررسی و پالایش مجدد میباشد تا خدمات لازم به همه آنها ارائه شود گفت: علاوه بر مشکل آب شرب، از مهمترین مشکلات دیگر مناطق عشایری این منطقه ، سخت گذر بودن ایلراهای عشایریست که اقدامات بازگشایی آن باید در دستور کار قرار گیرد.
امام جمعه بهمئی با اشاره به نقش عشایر در تولید گوشت و دیر محصولات اساسی در کشور گفت: در تلاش هستیم تا زیرساختهای رفاهی به صورت حداقلی به منظور ماندگاری عشایر این شهرستان و کمک به تولید ایجاد شود.
حجت الاسلام صلواتی با بیان اینکه ، تامین آب آشامیدنی عشایر باعث افزایش جمعیت عشایر ، افزایش دام و کمک به اقتصاد شهری و روستایی در این شهرستان خواهد شد ادامه داد: هدف از پیگیری و بررسی مشکلات این قشر، جلوگیری از مهاجرت روستائیان و عشایر به شهرها و رونق تولیدات محلی و بومی در روستاها است.
در این طرح ضمن اینکه حجت الاسلام والمسلمین صلواتی امام جمعه محترم شهرستان در بین مردم این روستا حضور یافت و از مسولین شهرستانی از جمله داستان بخشدار ممبی، دموری رییس اداره صنعت و معدن، نمازی رییس اداره اوقاف و امور خیریه ، ویسی سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خواست مشکلات این روستا در حوزه کاری خود را شامل آب، برق و جاده و وضعیت آموزشی بهداشتی ،معدن روستا، بقعه متبرکه ابراهیم مالک و گردشگری مذهبی و نیز وضعیت منابع طبیعی روستا را توضیح و برای رفع آنها چاره اندیشی نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین صلواتی طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از حضور خود و همراهان در این روستا فلسفه وجودی نظام جمهوری اسلامی را خدمت به مردم بویژه محرومین و برقراری عدالت شمردند و خواستار حل مشکلات مردم روستای ابراهیم مالک شد و سپس نماز جماعت به امامت حجتالاسلام والمسلمین جویبار برگزار شد.حجت الاسلام والمسلمین جویبار نیز گوشه های از احکام شرعی و نماز جماعت را برای نمازگزاران تشریح کرد.
گفتنی است شهرستان بهمئی با ۵۰ هزار نفر جمعیت دارای ۳ بخش است که در مجموع ۱۵۷ روستا را شامل می شود و منطقه عشایری پیرمورد با ۲۰ خانوار عشایری و بیش از هزار راس دام سبک در ۸۰ کیلومتری شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی واقع شده است.
محمد جهانی مسئول شورای گروهای جهادی و گروه جهادی شهید محمود کاوه در شهرستان بهمئی گفت: با هدف حضور در بین مردم و شنیدن صدای آنها و پاسخ به مطالبهگری مردم و رساندن صدای این قشر به گوش مسئولین بالادستی و بررسی میدانی مسائل و مشکلات جامعه کم برخوردار به خصوص مناطق عشایری بخش ممبی ، بویژه منطقه کم برخوردار تنگ پیرمورد امامزاده ابراهیم مالک منطقه صعب العبور، تعدادی از ادارات مرتبط و خدمات رسان با حضور امام جمعه محترم شهرستان بهمئی، سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه، بخشدار ممبی،تیم پزشکی شبکه بهداشت و درمان، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن، محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری ،امور عشایر،نماینده بنیاد کرامت در جمع صمیمی مردم آن منطقه حضور یافتیم.
محمد جهانی به ۳ مشکل اصلی و اساسی این منطقه اشاره کرد و گفت: مسئله برق که با توجه به نزدیکی به روستای بهره شهرستان باغملک این موضوع به آسانی قابل حل هست که می طلبد مسئولین مربوطه ورود کنند و این مشکل را حل نمایند.
وی گفت: موضوع دیگری که الحق و الانصاف مردم در عذاب اند و برای دسترسی به آن، که از لحاظ بهداشتی هم مشکلاتی دارند مسئله آب شرب هست و بحث اصلی جاده هست ان شالله اگر این خواسته و مطالبه اصلی مردم مرتفع گردد مهاجرت معکوس قطعاً اتفاق خواهد افتاد و تعداد زیادی بخصوص جوانان میتوانند در آن منطقه اشتغال پیدا کنند و آنجا به قطب زیارتی، سیاحتی و گردشگری و هم چنین کشاورزی و دامداری و دامپروری تبدیل شود.
محمد جهانی ادامه داد: اگر این اتفاق بیفتد خود مردم از محیط زیست ومنابع طبیعی آن منطقه که مورد طمع سودجویان قرار گرفت به خوبی صیانت کنند تا دیگر افراد سود جو و منافع طلب نتوانند در آن مسیر عرض اندام کنند و به قطع درختان رو بیاورند.
جهانی ادامه داد: اهداف اصلی ما که خدمت رسانی به مناطق کم برخورار به خصوص مردم که ولی نعمتان این جامعه هستند ضمن تٲمین نیازهای اولیه زندگی خود بتواند با پرورش دام،ایجاد باغات وکشاورزی قسمتی از نیازمندی های شهروندان را هم تامین کنند و خودکفایی حاصل شود و مهمترین از همه امام زاده ای که در آن مکان واقع هست قطب زیارتی شود
جهانی مسئول شورای گروهای جهادی و گروه جهادی شهید محمود کاوه در شهرستان بهمئی گفت: ان شالله که با مطالبهگیری و پیگیری امام جمعه محترم حجت الاسلام صلواتی ومسئولین خدوم و دغدغه منداین اتفاق بیفتد.
عبدالصالح داستان بخشدار ممبی هم گفت: منطقه عشایر پیرمورد با جمعیت فصلی(بهار و تابستان)۲۰خانوار و ۱۰۰نفر جمعیت و جمعیت ثابت ۵خانوار و ۲۰نفر جمعیت، از توابع حوزه پهنوک، دهستان رودتلخ، بخش ممبی، شهرستان بهمئی، در منتهی الیه شهرستان و استان کهگیلویه و بویراحمد، هم مرز با بخش میداود شهرستان باغملک در استان خوزستان است.
عبدالصالح داستان گفت: وجه تسمیه آن برگرفته از نام امامزاده ابراهیم بن مالک مدفون در منطقه مذکور است که بقعهای تاریخی با مصالح سنگ وگچ بر روی آن ساخته شده است و ساکنان منطقه پیرمورد متولیان وخادمان امامزاده میباشند که به درویشهای امامزاده ابراهیم مالک معروف شدهاند و شغل اغلب آنها و ساکنین دامداری می باشد.
وی گفت: تنها راه دسترسی جادهای به پیرمورد از طریق مسیر مالرویی است که از استان خوزستان، روستای پوتو به طول تقریبی ۱۰کیلومتر متصل میگردد و قسمت عمده مسیر در حوزه جغرافیایی استان خوزستان است.
بخشدار ممبی گفت: ناهمواری و مسدود شدن مداوم مسیر مذکور اصلی ترین مشکل اهالی و ساکنین میباشد و از دیگر مشکلات و مطالبات اهالی پیرمورد عدم برخورداری از نعمت برق و همچنین شبکه مناسب و بهداشتی آب شرب میباشد.
نمازی رئیس اداره اوقاف و اُمورخیریه شهرستان بهمئی هم در این برنامه گفت: اجرای طرح شمیم خدمت در مرزی ترین روستای شهرستان بهمیی با خوزستان در جوار بقعه متبرکه ابراهیم مالک انجام شد.
عبدالمحمد نمازی گفت: این طرح با همکاری برخی دستگاههای اجرایی شهرستان و حضور امام جمعه محترم شهرستان در روستای پیرمورد شهرستان بهمیی که حدود ۸۰ کیلومتر با مرکز شهرستان فاصله دارد برگزار شد.
وی گفت: هدف از اجرای این طرح رسیدگی به مشکلات و معضلات این روستای عشایری فاقد آب و برق و گاز و جاده مواصلاتی آسفالته و نیز فاقد مدرسه و خانه بهداشت اما دارای یک بقعه متبرکه می باشد.
رئیس اداره صنعت ، معدن و تجارت شهرستان بهمئی با بیان اینکه، در این بازدید وضعیت معدن سلیستین پیرمورد مورد بررسی قرار گرفت گفت: مطالبه مردم آن روستا مبنی بر فعال شدن معدن مذکور بوده که با پیگیری های انجام شده و اقرار بهره بردار معدن مذکور به اینکه بعلت صعب العبور بودن منطقه ، و سایر مشکلات از جمله نبود زیرساخت ، برق آب و گاز هزینه ها بالا بود ومقرون به صرفه برای ادامه نمیباشد.
دموری افزود: اینجانب بعنوان متولی پیشنهاد میکنم که از بودجه ای که در کمیته برنامه ریزی شهرستان جهت زیرساخت معادن برای امسال و سال آینده در نظرگرفته شد در این حوزه و جاده منتهی به معدن مذکور در نظر گرفته تا بهره برداران تشویق به ادامه استخراج شوندزیرا که این اقدام میتواند کمک شایانی به روستای پیرمورد در جهت رفع مشکلات از جمله جاده ، و اشتغال چند تا از جوانان بیکار آن منطقه کند.
حیات ویسی امیرالمومنین رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهمئی هم گفت: اهالی این دیار درخواست نیروی قرقبان را ارائه نمودند که برای روستای پیرمورد باید سازمان استخدامی کشور مجوز لازم را به ما بدهد تا بتوانیم جهت بکارگیری نیرو اقدام کنیم.
در این بازدید تعدادی از کادر شبکه بهداشت و درمان شهرستان به صورت رایگان مردم روستا را معالجه نمودند و داروی رایگان هم در اختیار اهالی قرار دادند ، اهالی هم به بیان مشکلات خود در حوزه های مختلف پرداختند.
همچنین بسته های معیشتی و کمک های لازم بین مردم روستا توزیع شد.
مسلم مختاری خبرنگار