پایگاه خبری جوان جنوب
توصیه های بهداشتی دکتر طاهری مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو داشتند
معرفی مختصر بیماری تب کریمه کنگو
تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنه های سخت انتقال داده میشود،دوره کمون این بیماری یک تا ۳ روز هست.
*علائم بیماری* شامل سردرد،تب شدید،دردهای عضلانی،اسهال و استفراغ،گلودرد خفیف هست و همچنین ممکن است در اثر اختلالات انعقادی منجر به خونریزی غیرقابل کنترل از بینی و کبودی بدن شود،
*نحوه انتقال*: از طریق نیش کنه و تماس با بافت یا خون آلوده منقل میشود.
*راه های پیشگیری:*
۱-حذف کنهی ناقل بیماری از طریق سمپاشی
۲-حمام دادن دائمی دامها
۳-سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی
۴-استفاده از مواد دفع حشرات روی پوست و لباسها برای جلوگیری از گزش کنه و حشرات
۵-پرهیز از تماس با خون و مایعات بدن حیوانات و افرادی که علائم این بیماری را دارند
۶-نگهداری فراوردههای گوشتی، قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال هنگام شیوع بیماری تب کریمه
۷-استفاده از لباسهای محافظ و دستکش و ماسک توسط افرادی که با افراد بیمار در تماس هستند (مانند کارکنان بیمارستانها، پزشکان و پرستاران)
۸-محافظت جدی از تماس مستقیم با حیوانات اهلی یا وحشی توسط کارکنان کشتارگاهها و عموم افرادی که ممکن است با لاشهی دام در تماس باشند
۹-جلوگیری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز
۱۰-تهیهی گوشت از محلهای مطمئن و تحت نظارت سازمانهای بهداشتی
۱۱-اجتناب از خوردن جگر خام یا نیم پخته (لازم به ذکر است که این ویروس تا ۴۰ روز میتواند در جگر به فعالیت خود ادامه دهد)
۱۲-پختن گوشت قبل از مصرف