جلسه شورای زکات شهرستان بهمئی
در جلسه شورای زکات بهمئی مقرر شد این کارگروه برای تبیین جایگاه زکات و ترویج این فریضه بین کشاورزان فعال شود و بخش عمده ای زکات جمع آوری شده صرف اُمور عمرانی و مناطق محرومان رفع فقر و بهبود زندگی محرومان و نیازمندان شهرستان شود.
به گزارش پایگاه خبری جوان جنوب؛ امام جمعه بهمئی در جلسه شورای زکات این شهرستان که باحضور جمعی از مسئولان برگزار شد ، گفت: احکام نورانی زکات باید به درستی تبیین و اجرا شود و متولیان امر باید با تبلیغات لازم، مردم را در عمل به این واجب و دستور الهی ترغیب کنند
حجت الاسلام اسماعیل صلواتی افزود: پرداخت زکات در جوامع اسلامی یک واجب الهی است و مسئولان و متولیان باید نسبت به جمعآوری آن تلاش کنند تا به منظور رفع فقر و بهبود زندگی محرومان و نیازمندان هزینه شود.
وی با تاکید بر آسیب شناسی نقاط ضعف و قوت جمع آوری زکات در شهرستان گفت: هماهنگی میان دست اندر کاران در جمع آوری زکات ، خدمت به مناطق پرداخت کننده زکات و رسانه ای شدن نحوه تخصیص مبالغ جمع آوری شده از اهمیت بالایی برخوردار است.
امام جمعه بهمئی بر ضرورت توسعه و احیای فرهنگ زکات، مقایسه آماری پرداخت و مصارف زکات ، بررسی ظرفیتهای شهرستان در زمینه زکات و مصارف اجتماعی زکات در محل پرداخت آن تاکید کرد.
صلواتی با اشاره به اینکه زکات از واجبات مالی در دین اسلام است که بر اساس آن، مسلمانان باید مقدار معینی از ۹ قلم کالا برای مصرف در زندگی فقرا و سایر امور عمومی اجتماعی بپردازند گفت: این ۹ قلم کالا عبارتند از نقدین (طلا و نقره)، انعام ثلاثه ( گاو، گوسفند و شتر) و غلات اربعه (گندم، جو، کشمش و خرما). مقدار پرداختی هر یک از این کالاها متفاوت بوده و در فقه تعیین شده است.
فرماندار بهمئی هم افزود: ترویج و نهادینه کردن فرهنگ زکات در جامعه با تبیین اهمیت آن برای مردم ضروری است که در این راستا روحانیون و مبلغان نقش مهم و موثری را ایفا میکنند.
لطف الله ایرمی گفت: برگزاری مستمر جلسات شورای زکات، برگزاری جلسات چهره به چهره با حضور کشاورزان و برگزاری جلسات با مبلغان زکات از جمله اقداماتی است که باید به منظور ترویج زکات در اولویت قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه زکات از جمله مهمترین واجبات است و تأکید بسیاری بر آن شده است گفت: ترویج و نهادینه کردن فرهنگ زکات، بهره گیری از مبلغان دینی و روش های تبلیغی، تجلیل از کشاورزان و پرداخت کنندگان زکات می تواند تاثیر فراوانی در جذب این فریضه الهی داشته باشد.
رئیس کمیته امداد بهمئی گفت: کمیته امداد به عنوان دبیرخانه ، وظیفه ثبت مبالغ جمعآوری زکاتهای مختلف دریافت شده توسط سایر مجموعهها را دارد.
جهاندیده افزود: هرآنچه با عنوان زکات پرداخت میشود در سامانه زکات استان ثبت خواهد شد و همه مبالغ دریافتی ثبت شده در حوزه زکات، به حساب کمیته امداد واریز نمیشود و زکات جمع آوری شده در همان محل برای نیازمندان هزینه میشود.
وی گفت: ۷۰ درصد زکات جمع آوری شده صرف خدمت رسانی به محرومان و مددجویان کمیته امداد برای خرید جهیزیه، درمان و ساخت مسکن و ۳۰ درصد صرف امور عام المنفعه در روستاها و شهر میشود.
عباس پور بخشدار مرکزی گفت: پرداخت به موقع زکات علاوه بر رفع معضل فقر و مشکلات مادی، برکت اموال زکات دهنده را در پی خواهد داشت و ابراز اُمیدواری کرد که با همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی بتوان نقش سازنده و مفیدی در این زمینه ایفا کرد.
سیدی بخشدار سرآسیاب یوسفی هم ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی و همکاری اعضای شورای زکات شهرستان ، زکات مورد نظر در این بخش از شهرستان جمع آموری شود.
زکی نژاد مدیر جهاد کشاورزی هم گفت: با جدیت فرهنگسازی و نظارت بر جمعآوری زکات در بخش کشاورزی در دستور کار مجموعه جهاد کشاورزی است و تدابیری اندیشیده می شود که کشاورز هنگام تحویل گندم به سیلو ، بتوانند زکات پرداخت کند.
اکبر زکی نژاد افزود: اگر بتوان روندی را مدیریت کرد که زکات دهنده امکان مشاهده محل تخصیص زکات را ملاحظه کند به بهترین وجه اعتماد سازی در این زمینه رخ خواهد داد .
وی گفت: در سیستم اداری و جامعه هدف ، در زمینه زکات نیروی انسانی مستقل در حوزه کشاورزی اختصاص خواهیم داد که نسبت به ترویج و تبیین اهمیت زکات در جامعه کشاورزی شهرستان و معرفی کشاورزان و دامداران نهایت همکاری را با ستاد شهرستان داشته باشیم.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی ادامه داد: همچون سالهای گذشته، در امر جمع آوری زکات واجب نقش پررنگی خواهیم داشت و برای جمع آوری زکات مستحب در بین بهره برداران کشاورزی برنامه ریزی و زمینه سازی های مفیدی اعمال خواهیم کرد.
تعداد ۵۳ روستا در شهرستان بهمئی مشمول زکات هستند که از این تعداد ۲۸ روستا به صورت مستمر زکات پرداخت می کنند.
۸۴ مُبَلِغ هم در امر جمع آوری زکات در این شهرستان نقش دارند.
۳۴۰ میلیون تومان زکات از ابتدای سال جاری تاکنون از مناطق مختلف شهرستان بهمئی جمع آوری شده است.
هماهنگی میان دست اندر کاران در جمع آوری زکات ، خدمت به مناطق پرداخت کننده زکات ، رسانه ای شدن نحوه تخصیص مبالغ جمع آوری شده ، برگزاری مستمر جلسات شورای زکات، برگزاری جلسات چهره به چهره با حضور کشاورزان ، برگزاری نشستی با مبلغان زکات ، ترویج و نهادینه کردن فرهنگ زکات، بهره گیری از مبلغان دینی و روش های تبلیغی، تجلیل از کشاورزان و پرداخت کنندگان زکات از مهمترین مصوبات این جلسه بود.
مسلم مختاری امیرالمومنین
- نویسنده : مسلم مختاری
- منبع خبر : مسلم مختاری