رفع مشکل عبور خط لوله طرح آبرسانی به لیکک در منطقه ارجان ؛ با پیگیری های حجت الاسلام موحد نماینده مردم در مجلس و ایرمی فرماندار بهمئی در دیدار با وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از فرماندار شهرستان بهمئی خواست تا شبانه روز و تا پایان بهرهبرداری از این طرح ، نظارت کامل جهت تسریع در عملیات اجرایی این طرح را انجام دهند و گزارش هفتگی این طرح را به استانداری اطلاع دهند.
فرماندار شهرستان بهمئی؛ با جدیت و پیگیری بی وقفه همه مشکلات طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی را برطرف خواهیم کرد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازدید از مسیر خط لوله طرح آبرسانی به لیکک، قول مساعد جهت همکاری، پیگیری و تصویب عبور خط لوله مذکور در کمیته فنی مربوطه در محدوده ارجان شهرستان بهبهان را داد.
حجت الاسلام موحد مردم این دیار منتظر تکمیل و بهره برداری هر چه سریعتر طرح آبرسانی از سذ کوثر به بهمئی هستند و تا به ثمر رسیدن این طرح از پای نخواهیم نشست.
به گزارش پایگاه خبری جوان جنوب؛ در این بازدید معاونین وزیر میراث فرهنگی، حجت الاسلام موحد نماینده مردم شریف کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی، لطف الله ایرمی فرماندار شهرستان بهمئی ، مدیران و معاونین اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری استان های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد،، مدیرعامل و معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای و تعدادی دیگر از مدیران کهگیلویه و بویراحمد نیز حضور داشتند،
سید رضا صالحی، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اهمیت و نقش طرح آبرسانی به لیکک، بر ضرورت همکاری های بین بخشی چه در سطح وزارتخانه های مرتبط و چه در سطح استانها برای پیشبرد روند اجرایی این طرح تاکید و بیان داشت: تلاش و پیگیری لازم جهت رفع مشکلات موجود برای تصویب عبور خط لوله این طرح در منطقه ارجان در کمیته فنی، صورت خواهد گرفت و امیدواریم در کمترین زمان ممکن به نتیجه لازم برسد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم هفته گذشته با حضور در محل طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی ، در بازدید از مراحل پیشرفت و عملیات اجرائی طرح آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی و روستاهای حومه با اشاره به اینکه ، یکی از دغدغه و مطالبات جدی مردم بهمئی تامین آب شرب این شهرستان شامل شهر لیکک و روستاهای حومه است گفت: با جدیت پیگیر بهربرداری و تکمیل این طرح مهم هستیم و تا در آینده شاهد شکوفایی این شهرستان در حوزه های مختلف بویژه صنعت، کشاورزی و راه اندازی طرح های مختلف باشیم.
رحمانی با بیان اینکه ، از گذشته تاکنون این شهرستان با مشکلات زیادی در حوزه آبرسانی مواجه شده که در این خصوص نیازمند عزم و اراده جدی است افزود: هیچ گونه سهل انگاری و تاخیر در این زمینه پذیرفتنی نیست و این طرح باید در سریعترین زمان ممکن و با رعایت تمامی استانداردها تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه هیچ گونه تعلل و کوتاهی را در اجرای این طرح نمی پذیرد و باید هر چه سریعتر موانع و مشکلات آن برطرف شود تا علاوه بر خدمت رسانی بی منت ، رضایت عمومی مردم جلب شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد از فرماندار شهرستان بهمئی خواست تا شبانه روز و تا پایان بهرهبرداری از این طرح ، نظارت کامل جهت تسریع در عملیات اجرایی این طرح را انجام دهند و گزارش هفتگی این طرح را به استانداری اطلاع دهند.
حجت الاسلام محمد موحد، نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز خرسندی و تقدیر از روند پیشرفت فیزیکی و کیفیت کار انجام شده، قول ویژه برای پیگیری بحث اعتبارات این طرح در وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور جهت بهره برداری و بهرمندی هر چه سریعتر مردم شهرستان بهمئی از آب شرب پایدار را داد.
با تماس تلفنی حجت الاسلام موحد نماینده مردم کهگیلویه بزرگ در مجلس شورای اسلامی در روز دوشنبه اخیر با با صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری در خصوص رفع معارضات پروژه بزرگ آب از سد کوثر به لیکک متعاقب آن امروز وزیر میراث فرهنگی جهت بازدید میدانی در منطقه حضور پیدا کرد و مشکلات با حضور شخص وزیر و مسئولان حوزه کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان بررسی شد.
مشکلی که مدت ها وجود دارد با توجه به اینکه خط انتقال لوله در شهر ارجان قدیم می گذرد و این بافت تاریخی زیر نظر میراث فرهنگی شهرستان بهبهان است و اجازه حفاری داده نمی شد.
با دستور وزیر این مشکل با همکاری میراثفرهنگی و آب منطقهای در دست بررسی قرار گرفت. این طرح از سال ۱۳۹۰ شروع شد که هم اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد این طرح سالانه هشت میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب برای شرب و صنعت تامین می کند و با بهرهبرداری کامل از این طرح بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهرستان بهمئی از آب آشامیدنی پایدار و سالم بهرهمند می شوند.
فرماندار شهرستان بهمئی در تشریح آخرین جزئیات بازدید وزیر میراث فرهنگی از این پروژه گفت: طی بازدیدی که از سوی استاندار محترم صورت گرفت مشکلات و معارضات اعلام شد و سپس با تلاش های فراوان و حمایت قاطعانه نماینده کهگیلویه بزرگ سر انجام وزیر میراث فرهنگی در سفر به شهرستان بهبهان ، ایشان از نزدیک از روند این پروژه بازدید کرد.
لطفالله ایرمی با بیان اینکه وزیر دستورات لازم را برای رفع معارضات پروژه آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک صادر کرد و گفت: الحمدالله بعد ۱۳ سال طلسم رفع معارضات پروژه آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک شکسته شد.
وی ادامه داد: وزیر میراث فرهنگی از نزدیک با موانع و مشکلات پیشروی پروژه آشنا شد و پس از بررسی دقیق موضوع، وی دستور داد تا با همکاری و تعامل میان میراث فرهنگی و آب منطقهای، این معضل هرچه سریعتر برطرف شود.
ایرمی با بیان اینکه مهم ترین دلیل مخالفت میراث فرهنگی، عبور خط انتقال لوله از بافت تاریخی شهر باستانی ارجان بود که تحت نظارت میراث فرهنگی بهبهان قرار دارد، گفت: با این دستور، این مانع نیز از میان برداشته شد و امیدها برای بهرهبرداری از پروژه بزرگ آبرسانی در موعد مقرر قوت گرفت.
فرماندار شهرستان بهمئی با تأکید بر اینکه این پروژه یکی از مطالبات اصلی مردم شهرستان بهمئی است و برای رفع معارضات این پروژه از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد، افزود: با به بهرهبرداری رسیدن آن، گامی بزرگ در جهت رفع مشکل کمآبی این منطقه برداشته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان هم در دیدار با وزیر وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواستار رفع معارضات فعلی و ارائه هر چه سریعتر این خدمت به مردم بهمئی شد.
مصلح گفت: با بهره برداری از این سد بالغ بر ۸/۵ میلیون متر مکعب آب به شهرستان بهمئی انتقال داده خواهد شد و این حجم آب برای جمعیتی به میزان ۸۵ هزار نفر یعنی ۲ برابر جمعیت بهمئی است و تا ۳۰ سال آینده نیاز این شهرستان به آب شرب را تامین خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ابراز امیدواری کرد این طرح با تلاش مسئولان هر چه زودتر به نتیجه لازم و مطلوب برسد.
وی با بیان اینکه طرح آبرسانی از سد کوثر به لیکک و حومه با مسیر انتقال ۵۷ کیلومتری، ظرفیت انتقال ۸.۵ میلیون متر مکعب آب در سال را دارد، ادامه داد: این طرح دارای ۲ ایستگاه پمپاژ و ۴ مخزن ذخیره آب است که با توجه به افزایش جمعیت شهرستان بهمئی، از اوایل سال ۱۳۹۰ عملیات اجرایی آن آغاز شد.
مصلح گفت: با بهره برداری کامل از این طرح بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهرستان از آب آشامیدنی پایدار و سالم برخوردار میشوند و با توجه به رشد شهرستان نزدیک به ۳ میلیون متر مکعب برای تامین آب صنایع و خدمات شهرستان در نظر گرفته شد.
مسلم مختاری امیرالمومنین خبرنگار