تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنه های سخت انتقال داده میشود،دوره کمون این بیماری یک تا ۳ روز هست

 پایگاه خبری جوان جنوب

 

توصیه های  بهداشتی دکتر طاهری مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو داشتند 

 

معرفی مختصر بیماری تب کریمه کنگو

 

تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنه های سخت انتقال داده میشود،دوره کمون این بیماری یک تا ۳ روز هست.

*علائم بیماری* شامل سردرد،تب شدید،دردهای عضلانی،اسهال و استفراغ،گلودرد خفیف هست و همچنین ممکن است در اثر اختلالات انعقادی منجر به خونریزی غیرقابل کنترل از بینی و کبودی بدن شود،

*نحوه انتقال*: از طریق نیش کنه و تماس با بافت یا خون آلوده منقل میشود.

*راه های پیشگیری:*

۱-حذف کنه‌ی ناقل بیماری از طریق سم‌پاشی

۲-حمام دادن دائمی دام‌ها

۳-سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی

۴-استفاده از مواد دفع حشرات روی پوست و لباس‌ها برای جلوگیری از گزش کنه و حشرات

۵-پرهیز از تماس با خون و مایعات بدن حیوانات و افرادی که علائم این بیماری را دارند

۶-نگهداری فراورده‌های گوشتی، قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال هنگام شیوع بیماری تب کریمه

۷-استفاده از لباس‌های محافظ و دستکش و ماسک توسط افرادی که با افراد بیمار در تماس هستند (مانند کارکنان بیمارستان‌ها، پزشکان و پرستاران)

۸-محافظت جدی از تماس مستقیم با حیوانات اهلی یا وحشی توسط کارکنان کشتارگاه‌ها و عموم افرادی که ممکن است با لاشه‌ی دام در تماس باشند

۹-جلوگیری از کشتار دام در محل‌های غیر مجاز

۱۰-تهیه‌ی گوشت از محل‌های مطمئن و تحت نظارت سازمان‌های بهداشتی

۱۱-اجتناب از خوردن جگر خام یا نیم پخته (لازم به ذکر است که این ویروس تا ۴۰ روز می‌تواند در جگر به فعالیت خود ادامه دهد)

۱۲-پختن گوشت قبل از مصرف