خطبه نماز جمعه شهرستان بهمئی 7 مهر 1402

بیانات کامل امام جمعه بهمئی در خطبه های نماز جمعه این هفته هفتم مرداد

۱۴۰۲

(خطبه دوم)

به گزارش پایگاه خبری جوان جنوب ؛ امام جمعه بهمئی در آیین عبادی سیاسی این شهر و در جمع نمازگزاران بهمئی  گفت: سال ۱۴۰۱ سال شکست بزرگ‌ترین جنگ ترکیبی دشمن علیه ملت ایران بود ، برای ما سال تهدیدها و حادثه‌ها بود با لطف الهی ، عنایات امام زمان ، بصیرت مردم و هدایت‌های امام بصیر و حکیم جامعه اسلامی تبدیل به مدرسه فرصت شناسی و تهدید شناسی شد که حقیقتاً نمی‌توان از مجاهدت‌های نیروی انتظامی و بسیجیان جان بر کف غافل شد و ضلع مهم دیگر هوشمندی و اشراف و اقدامات به موقع دستگاه‌های اطلاعاتی کشور تحت اشراف شورای راهبردی اطلاعات کشور خصوصاً وزارت اطلاعات و سازمان اطلاع سپاه بود ما مدیون و مرهون سربازان گمنام امام زمان در این دو نهاد باشیم که در همین چند ماه اخیر ۳۰ انفجار را در تهران خنثی کردند.

حجت الاسلام اسماعیل صلواتی به برخی از تحرکات مختلف به منظور ضربه به کشور اشاره کرد و افزود: سربازان گمنام امام زمان در استان‌های مختلف  شبکه‌های ترور ، اغتشاش ، تحرکات سازمان یافته و هنجارشکنانه را منهدم نمودند ۴۰۰ بمب را کشف نمودند که قرار بود ۴۰ بمب در ایام محرم در هیئت های مذهبی منفجر شود ۲۰۰ تروریست را از تکفیری‌ها و منافقین و سلطنت طلب‌ها و بهایی‌های منفور را دستگیر و ضربات مهلکی با حملات مکرر به رژیم صهیونیستی که منجر به خودکشی زیادی از افسران صهیونیستی شده است را وارد نمودند ما هم قدردان این جهاد اقدام آنها هستیم و از همه مجاهدت‌های عرصه امنیت و اقتدار کشور از نیروهای مسلح و دستگاه‌های اطلاعاتی تشکر و قدردانی می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه ، شاهد موفقیت دیگری از  نیروهای هوای فضا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودیم گفت: ماهواره نور ۳  را به وسیله موشک ماهواره‌بر قاصد به فضا پرتاب نمودند و ماموریت آن تصویربرداری دقیق و با کیفیت از سطح زمین بود  را بر روی زمین قرار دادند که یک موفقیت بزرگ هست  و این پیروزی بزرگ را به همه هموطنان تبریک عرض میکنم.

امام جمعه بهمئی همچنین گفت:  مدیر و مسئول موفق کسی است که مردم گرا باشد این سفارش امام اول شیعیان است که می‌فرماید ای مالک مهربانی به مردم و دوست داشتن آنها و لطف در حق آنها را شعار دل خودت قرار بده و پر و بالت را برای مردم بگستران یعنی در بر آنان متواضع باش با چهره گشاده به آنان روبرو شو و در برابرشان نرم و خو و ملایم باش و مساوات را در میان آنها حتی در مشاهده و نگاه کردن و با گوشه چشم و اشاره کردن و تحیت گفتن و تعارفات رعایت کن لذا بایستی در ادارات مردم را با یک چشم ببینیم  و در احترام گذاشتن تفاوت بین مردم قائل نشویم با مردم مهربان باشیم و محترمانه رفتار کنیم.

حجت الاسلام اسماعیل صلواتی افزود: ما باید نگاه شیطانی و فرعونی و ارباب رعیتی و شاهانه به مردم نداشته باشیم نگاه الهی و ولی نعمتی به مردم داشته باشیم مردم را ناراحت نکنیم به اعصاب و روان مردم ضربه نزنیم به آنها اهانت نکنیم تلاش کنیم از کار مردم و امورات مردم گره گشایی کنیم بدانیم در نظام توحیدی و اسلامی و ولایی ،  ما مسئولان نوکر مردم هستیم و ماهیت و هویت ما نوکری مردم است و در همین زمینه پیامبر اعظم صلى الله علیه و آله  فرمود  سَیِّدُ الْقَوْمِ خَادِمُهُمْ​  پیشوا و رئیس هر گروهی خادم آن است هر کس بیشتر خدمت کند به سیادت و آقایی اولاتر است و سزاوار است که مسئولان با این نگاه به مردم نگاه کنند و به معنای حقیقی مردم را تکریم کنند.

وی گفت: راهبرد اصلی امام صادق ع جهاد تبیین بود هدفی که در دوره امام حسین  ع شمشیر انجام می‌داد در دوره امام صادق درس و کتاب و بیان و قلم انجام می‌داد شرایط زمانی امام حسین با زمان امام صادق متفاوت است در زمان امام حسین فقط یک یزید قلدر در مقابل اسلام بود اما در زمان امام صادق علاوه بر اینکه با قلدرها باید مبارزه می کرد مبارزه با گروه‌های فکری انحرافی هم هست ده ها زندیق‌ها ماتریالیست‌ها و مادیین و مسیحا و ساعبی‌ها و یهودیان و زرتشتیان عقاید خود را بازگو می‌کردند امام حسین اگر در زمان امام صادق هم بودند همان روش امام صادق یعنی نشر علم و بازگویی عقاید صحیح و پرورش شاگردان را انجام می‌دادند وامروز شرایط زمانه ما شبیه زمان امام صادق است.

حجت الاسلام صلواتی گفت: میدان میدان جهاد تبیین است  ، این میدان جهادگر می‌خواهد باید مبانی فکری جامعه را اصلاح کرد راهش توجه به قرآن و ولایتمداری و ترک گناه و عمل شایسته و اخلاق نیکو و رسیدگی به خانواده و خدمت به مردم ،  معرفی ابعاد زندگی مختلف نبی مکرم اسلام است و باید امروز پیامبر را به جهان و بشریت معرفی بکنیم.

امام جمعه بهمئی گفت: ما امروز شاهد جنگ جهانی علیه نهاد خانواده هستیم در جهان امروز الگوهای منحرف جنسی ترویج می‌شود سبک زندگی عفیفانه زیر سوال می‌رود هر کشوری سبک زندگی همجنسگرایان و دیگر گروه‌های منحرف جنسی را نپذیرند از دریافت کمک‌های اتحادیه اروپا محروم و تحت فشار قرار می‌گیرد خانواده اخلاقی‌ترین نهاد بشری است.

وی گفت: ریشه‌دارترین و صمیمی‌ترین کانون عواطف بشری خانواده است اصلی‌ترین کانون تعلیم و تربیت است اگر جامعه از این موهبت محروم شود آن جامعه را از اصالت و هویت و معنویت خالی می سازند  و چنین جامعه‌ای به هر چیزی تن می‌دهد این جامعه ی عاری از معنویت و اخلاق ، سقوط می‌کند و به جای الهی و ملکوتی و روحانی شدن به  حیوانی شدن تبدیل می‌شود.

امام جمعه بهمئی با بیان اینکه ، محور در خانواده زن است  گفت: دشمن می‌خواهد زن ارزش‌های فطری خود را از دست بدهد چنین زنی دیگر نمی‌تواند در خانه و خانواده نقش آفرینی کند از دامن این زن مرد دیگر به معراج نمی‌رسد ، از دامن زن تربیت شده با فرهنگ غربی اربابان شهوت و غرایز حیوانی و افراد هوسران و هوس باز شیطانی تربیت می‌شوند و موجب فروپاشی ارزش‌های خانه و خانواده می‌شود این شعار زن زندگی آزادی که توسط مدعیان حقوق بشر بیان می شود ادامه این اهداف است.

امام  جمعه بهمئی گفت: باید اکنون بیش از هر زمانی مراقب و مواظب خانواده و دختران و زنان باشیم و اجازه ندهیم نمادهای فرهنگ و تمدن غرب در جامعه اسلامی رواج پیدا کند نگذاریم فرهنگ عفت حیا و حجاب در جامعه کمرنگ شود هم خودمان و هم خانواده‌ هایمان و هم جامعه‌مان را با زیور آگاهی و معنویت و اخلاق و خدا محوری و دین محوری و آخرت گرایی آراسته کنیم تا بیمه شویم.

وی با اشاره به اینکه ، در آستانه هفته وقت قرار داریم  ،وقف را  سنت رسول الله ، امام علی  ع ،حضرت فاطمه زهرا و ائمه اطهار برشمرد و  گفت: پشتوانه حرکت شیعیان در طول تاریخ وقف بود و پیامبر اعظم اولین واقف در دنیای اسلام بودند و برای این موضوع فرهنگ سازی کرد زیرا وقف باعث جاودانگی حیات معنوی انسان می‌شود و ما باید تلاش کنیم واقف باشیم ، زیرا خداوند به میزان انفاق و صدقات نگاه نمی‌کند مهم نیت واقف است.

وی گفت: همه ما می‌توانیم با هر میزان دارایی در وقف مشارکت کنیم  و  چند درصد حقوق خود را وقف امور دینی و درصدی از درآمد ماهیانه خود را وقف ترویج فرهنگ نماز،  مهدویت و قرآن کنیم و قطعه زمینی را وقف مسجد ،  مقداری از درآمدهایم را وقف حوزه‌های علمیه و برای اشتغال آفرینی جوانان ، برای سادات و ذریه حضرت زهرا و  برای نیازمندان و کارهای عام المنفعه انجام دهیم و در حوزه علم ، فرهنگ ، سلامت ، خدمات اجتماعی دخیل باشیم.

امام جمعه بهمئی تکریم و احترام مردم را یکی از مصادیق و موارد تقوا برشمرد و گفت: در نگاه مولا علی علیه السلام مردم ستون دین و نظام اسلامی هستند با ستون دین نباید بی‌احترامی کرد بالاخص مردم ما که خون دادند شهید دادند جانباز دادند پای انقلاب و نظام و امام و شهیدان و ولایت هستند حقیقتاً این مردم شایسته احترامند اگر در ادارات و نهادها و تبعیض و بی احترامی در جامعه گرانی نباشد مردم به قانون احترام می‌گذارند.

(خطبه اول)

امام جمعه بهمئی در ابتدای خطبه اول با اشاره به اینکه ، از باب وظیفه خودم و شما خوبان ، برادران و خواهران را به رعایت تقوی الهی سفارش میکنم گفت: تلاش کنیم در این دار فانی دنیا و در این مسافرخانه برای عالم باقی برای گردنه های وحشتناک برزخ و قیامت توشه ای برای خودمان فراهم کنیم که آن توشه در لسان آیات و روایات توشه تقواست.

حجت الاسلام اسماعیل صلواتی افزود: بکوشیم اهل تقوا باشیم یعنی در اعمالمان ، در رفتارمان در گفتارمان خدا را در نظر بگیریم ، حب و بغض هایمان را با اوامر خدای متعال تنظیم بکنیم و با عنایات و مدد الهی و توجه حضرت بقیه الله الاعظم و استمداد از آن ذوات مقدس ، موضوع خطبه اول را چند وقتی به آیات اخلاقی قرآن اختصاص می دهم  و هر هفته به نکات و پیام های این آیات در محضر شما خوبان اشاره خواهم نمود.

وی افزود: از  جمله این آیات اخلاقی قرآن ، آیه ۸  سوره تحریم هست ، در بین سوره های قرآن هم سوره حجرات و هم سوره تحریم از سوره های اخلاقی قرآن هستند. خدای متعال در این آیه می فرماید :  یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللهِ تَوْبَهً نَصُوحاً عَسى رَبُّکُمْ أَنْ یُکَفِّرَ عَنْکُمْ سَیِّئاتِکُمْ وَ یُدْخِلَکُمْ جَنّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ یَوْمَ لایُخْزِی اللهُ النَّبِیَّ وَ الَّذِینَ آمَنُوا مَعَهُ نُورُهُمْ یَسْعى بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَ بِأَیْمانِهِمْ یَقُولُونَ رَبَّنا أَتْمِمْ لَنا نُورَنا وَ اغْفِرْ لَنا إِنَّکَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ.

اى کسانى‌که ایمان آورده‌اید! به‌سوى خدا توبه کنید، توبه‌اى خالص؛ امید است که پروردگارتان گناهانتان را ببخشد و شما را در باغ‌هایى بهشتى که نهرها از پاى درختانش جارى است وارد کند، در آن روزى که خداوند پیامبر و کسانى را که با او ایمان آوردند خوار نمى‌کند؛ این درحالى است که نورشان پیشاپیش آنان و از سوى راستشان در حرکت ‌است، و مى‌گویند: «پروردگارا! نورِ ما را کامل ‌کن و ما را ببخش که تو بر هرچیز توانایى.

امام جمعه بهمئی گفت: توبه نصوح که در زبان ها ، آیات و روایات مطرح هست این نصح به معنای خلوص و صدق است و به معنای محکمی هم هست. وقتی که «معاذ بن جبل» از پیامبراکرم صلی الله علیه و آله درباره توبه نصوح سؤال کرد، حضرت در جواب فرمود: «توبه نصوح آن است که شخص توبه کننده به هیچ وجه به گناه بازنگردد، آنچنان که شیر به پستان هرگز برنمی گردد.

حجت الاسلام صلواتی ادامه داد: در آیات قبل، سخن از نار (آتش) بود ، در این آیه سخن از نور است. در آیات قبل سخن از پیشگیری بود، قُوا أَنْفُسَکمْ وَ أَهْلِیکمْ ناراً در این آیه، سخن از درمان است که اگر نتوانستید خود و خانواده تان را حفظ کنید و گرفتار گناه شدید، راه توبه باز است و نباید امید شما به یأس تبدیل شود.

وی گفت: در دنیا و آخرت پیامبر و مومنان عزیزند ، این عزت مخصوص به خدا ، رسول خدا و مومنان است وَلِله العِزَّهُ وَلِرَسولِه وَلِلمُؤمِنین ، در آخرت هم « یَوْمَ لا یُخْزِی اللَّهُ النَّبِیَّ وَ الَّذِینَ آمَنُوا مَعَهُ » روزى که خداوند، پیامبر و یارانش را ذلیل نمى‌کند یعنی عزت دارد.

امام جمعه بهمئی گفت: همراهان پیامبر در قیامت، همان کسانى هستند که در دنیا با مال و جان خود جهاد مى‌کردند و نسبت به کفّار شدید و نسبت به مؤمنان رحیم بودند. «وَ الَّذِینَ آمَنُوا مَعَهُ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ»  «وَ الَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ».

حجت الاسلام صلواتی افزود: نکته سوم دعا و درخواست از خداوند، همیشه نقش دارد، چه در دنیا: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِیمَ» و چه در قیامت، «أَتْمِمْ لَنا نُورَنا. در این آیه خطاب به اهل ایمان هست در دیگر آیات هم هست  تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُون

امام جمعه بهمئی افزود: یکى از تکالیف مؤمن، توبه از گناه است ، توبه باید به درگاه خدا باشد، نه افشاى گناه نزد بندگان ، توبه باید خالصانه و صادقانه باشد نه لقلقه زبان ، ناپاکى و پلیدى در بهشت جاى ندارد؛ اول پاک شدن، سپس وارد بهشت شدن ، ایمان به پیامبر کافى نیست، همراهى و تبعیّت از حضرت رسول لازم است.

حجت الاسلام صلواتی اظهار کرد: عمل صالحِ دنیا، در قیامت به صورت نور ظاهر مى‌شود ، کسانى‌که در دنیا به دنبال نورند در آخرت غرق‌ در نورند، بدون توبه و شستن لوحِ دل از آثار گناه، جایی برای نقش توحید و نور و فضائل و دریافت مواهب الهی نیست.

وی ادامه داد: یکی از ماموریت های همه انبیاء دعوت به توبه است. هم  حضرت هود و هم حضرت صالح ، قوم خودشان را دعوت به استغفار و توبه نمودند. خدای متعال مردم را به توبه و به دوری ازگناه و بازگشت به درگاه الهی تشویق و ترغیب می کنند.

امام جمعه بهمئی گفت: سوره توبه آیه ۱۰۴  أَ لَمْ یَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ هُوَ یَقْبَلُ التَّوْبَهَ عَنْ عِبادِهِ وَ یَأْخُذُ الصَّدَقاتِ وَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ  ، آیا ندانستند که تنها خداوند از بندگانش توبه را مى‌پذیرد و صدقات را مى‌گیرد و اینکه خداوند، بسیار توبه‌پذیر و مهربان است.

حجت الاسلام صلواتی ادامه داد: در سوره شورا آیه ۲۵ میفرماید  وَ هُوَ الَّذِی یَقْبَلُ التَّوْبَهَ عَنْ عِبادِهِ وَ یَعْفُوا عَنِ السَّیِّئاتِ وَ یَعْلَمُ ما تَفْعَلُونَ     خدا کیست ؛ اوست که  توبه را از بندگانش مى‌پذیرد و از گناهان در مى‌گذرد و هر چه را انجام مى‌دهید مى‌داند.

وی گفت: رسول خدا فرموده است خداوند بر اثر توبه بنده اش خوشحال تر است از کسی که عقیم بوده و  بچه دار شده ، از کسی که گمشده خویش را پیدا کرده و از تشنه ای که به آب رسیده است. خداوند از توبه بندگان بیشتر خوشحال می شود و در سوره زمر یک آیه ای است که در لسان روایات یکی از امیدوارکننده ترین آیات قرآن است ، قُلْ یا عِبادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلى‌ أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَهِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ.  بگو اى بندگان من که بر نفس خویش اسراف ، ظلم ، ستم ، گناه و معصیت کرده اید ، از رحمت خدا نا امید نشوید ، خدا همه‌ى گناهان را مى‌بخشد، زیرا که آمرزنده و مهربان است.

امام جمعه بهمئی گفت: در تمام کلمات این آیه مهر و محبت الهی نهفته است و خداوند می فرماید : ای رسول پیام بشارت خدا را به بندگانم صریحاً اعلام کن و همه بندگان را بنده‌ى لایقِ دریافت رحمتش دانسته است یاس از رحمت خدا حرام است. وعده‌ى رحمت در این آیات قطعى است ، کار خداوند بخشش دائمى است، خداوند همه‌ى گناهان را مى‌بخشد ، این توبه ارکانی دارد. یکی پشیمانی از گذشته ، دو م تصمیم بر ترک در آینده.

وی گفت: این توبه یک شرایطی برای قبولی دارد. از جمله شرایط قبولی توبه انجام عمل صالح و اصلاح گذشته است. اما شرایط اکمال توبه اعتصام بالله و اخلاص  و توبه نصوح هست؛ از جمله آثار توبه برای فرد بازیابی شخصیت خود هست ؛ اینکه فرد توبه کار محبوب خدا میشود ، بخشش گناهان او ، حتی طبق آیات الهی سیئات او تبدیل به حسنات می شود، رستگاری ابدی ، آسایش ابدی ، افزایش روزی از آثار توبه است.

پروردگارا توفیق توبه نصوح نصیب همه ما بگردان

مسلم مختاری خبرنگار

  • نویسنده : مسلم مختاری